-->

Monday, 5 December 2011

0 Tinggalkan Madah!!

Solat kan tiang agama

►► Apa Alasan Anda Tidak Solat?? ◄◄

☺ Ustaz saya tak boleh kena air..... 
~ TAYAMUM!!!

☺ Ustaz saya tak boleh berdiri.....
~ DUDUK!!!

☺ Ustaz kaki saya tak boleh lipat.....
~ Duduk atas kerusi!!!

☺ Ustaz tak boleh duduk atas kerusi, ada bisul.....
~ BARING dan gunakan mulut!!

☺ Ustaz tak boleh gerakkan mulut....
~ Solat dengan SYARAT iaitu guna MATA!!!

☺ Guna mata pun tak boleh ustaz....
~ Solat guna HATI!!!

☺ Kalau masih tak boleh guna hati....
~ BUNGKUS bawa ke KUBUR!!



"Demi MASA! Sesungguhnya manusia itu dalam kerugian, kecuali
(1) orang-orang yang beriman,
(2) dan yang beramal soleh
(3) dan yang berpesan2 pada kebenaran
(4) dan yang berpesan2 pada kesabaran".
~Surah Al-'Asr.

P/s : jangan lupa "SHARE" kat semua saudara seislam kita :)

Sebagai ingatan untuk kita semua.. =)
Takkan Baca je?? Like dan Tinggalkan madah anda juga!

Thursday, 17 November 2011

1 Tinggalkan Madah!!

Nowadays

Malam yg dingin ini terasa amat sejuk je diri ini ttp tidak dalam hati Azu.. wujudnya perasaan ini setelah mendengar luahan hati seorang teman. kesian dia bila xgf dia dtg merayu nk dia blk sdangkan boy ni dah nk ikat tali pertunangan.. terdetik di hati Azu, why still ada girl yg cmni????? sbbkn sikap girl ni yg terlalu over nk dptkn boy tuh hubungan boy n gf dia skrg dah dingin. tk best la cmni npa nk rosakkn hubungan org plak.. Azu bukan nk ngate die, tp ramai org kater xgf teman Azu nie mmg tak berapa la sbb girl nie a little bit "MATERIALISTIC".  apa faedah pun ko nk rebut harta org, bek ko cari sendri kn, bley simpan utk anak cucu.. tp sebenarnyer Azu bukan nk cite psai GIRL nie, tp Azu nak cite sal orang sekarang ni yang suke ambil hak org lain. nape xcari yang lain je, kan byk lagi kat luar tu tapi still nak juga hak orang. perkara macam ni lah yang watkan dunia x aman dan berlakunya pergaduhan di sana sini (Dah Macam Perang Dunia pulak, hu3x...) Ok la, cukup2 la tu.. kpd teman Azu ni, harap besabar la jgn mudah ngalah nk pertahankan hubungan korang even girl tu still ganggu tp kalau gf ko skrg tu jodoh ko mesti tk ke mana k..

P/S: ayat ini tidak melibatkan sesiapa pun, bg yg terasa Azu pohon MAAF.. Ini just sekadar renungan kita bersama tk kena ngena dgn yg idup or yg mati.. Hehe :)
Takkan Baca je?? Like dan Tinggalkan madah anda juga!

Wednesday, 2 November 2011

16 Tinggalkan Madah!!

SEGMEN JOM NAIKKAN JUMLAH FOLLOWER DENGAN MENDADAK!


Hai,,, Azu da join segmen ni.. korang bila lg???
jom la join sekali, kita tambah follower ramai2 lg k..
kalau korang nk join, klik je banner kt atas ni.. then, korang ikut je syarat2nya ok..
Tarikh tutup 10/11/2011.. pukul 11.00 mlm.. (alert yer korang)

Takkan Baca je?? Like dan Tinggalkan madah anda juga!

0 Tinggalkan Madah!!

Mo0d NaK BaLik KaMpUng..!!

Tak sabar rasanya nk balik kmpg ni..
Rindu sgt dah ni nk mkn mak masak, pastu nk jalan puas2 time raya ni..
1 masalah Azu bila dah nk dkt blk kmpg ni mmg tkdk mood nk study, cna la result nk elok kn
arini ada mid term tp rileks jgk lg, bley siap landing ats katil layan lagu FT Island..
malasnya nk study... terbayang kampung je lg ni

rasa tk puas la cuti rya haji ni, seminggu je
tak sempat la Azu nk tgok membe Azu nek pelamin, membe2 ramai plak nk kawen cuti raya haji ni..
apakan daya tk sempat, maaf yer kwn2.
sy doakn mana2 membe yg kawen tu bebahgia hingga ke akhir hayat yer..

pape pun, i'm so excited nk packing baju ni..
bis je kelas ptg ni mmg Azu bwk kuar beg siap2.. hehehe
yg pasti kali ni Azu blk kmpg dulu dr geng2 AiShAzDaMine yg lain...
kpd Miz Sayuri aka SH, t titow sowg yer, ati2 k.. sekali sekal nk jgk rasa blk kmpg dulu..

Ok la,  t Azu bermadah lg k.. nk sambung study..

Bye u all... 

Takkan Baca je?? Like dan Tinggalkan madah anda juga!

Thursday, 27 October 2011

1 Tinggalkan Madah!!

Basikal-gerek-basikal.. hurmm???

Basikal ke gerek ke ni?? hehehe
tu la bila da campur kwn2 dr merata negeri.. mcm2 pengertiannya kn
kelakar bila Miz Sayuri n membe2 lain yg asal dr Johor tktau gerek hehe..=)
ok sebenarnya klu istilah dr Azu n Shida yg asal dr Utara Perak basikal dipanggl gerek..
tp bg kwn2 Azu si Miz, Herminy n Aisy yg asal dr Johor, gerek tu maknanya belagak.. haiihhh mcm2 kn..
tp nevermind, asalkan it still basikal..

Sebenarnya entry ni nk cerita sal kami2 ni yg tk blk kmpg sempena Deepavali ini, iaitu Azu, Miz n Herminy..
Alkisah bermula bila si Herminy boring smpi demam tktau nk buat apa kt umah.. so, dia plan baik pnya..
Dipaksanya Azu n Miz join dia kayuh basikal ronda 1 bahtera.. haiihh.. letih melayan org nk demam ni..
tp yg peliknya lepas kayuh basikal aka gerek ni, tros ilang demam makcik tu.. kira bebaloi jgk la kn.. hehehe

Pape pun, ptg td mmg interesting sgt la, walaupun mendung kami still mengayuh jgk..
tp tk rugi pun dpt kuarkn peluh jgk dr berkurung kt umah menatap lappy dpt la jgk exercise.. (untung2 dpt kurus hehehe)..

So, ini je yg dpt Azu ceritakn kali ini nk smbg dgn esaimen plak.. jmpk lg nanti.. Good night everyone..yuhuu..!!
Takkan Baca je?? Like dan Tinggalkan madah anda juga!

Sunday, 23 October 2011

0 Tinggalkan Madah!!

AURA

Nama mcm Superb je kn tp mmg best pun.. tp actually menda ni sbnrnya pasal Akademik Unggul Raih Anugerah..
that's why la bila diakronimkan jd AURA..
Berbalik kpd proram AURA ni, nama dan program ni mmg superb la.. mmg best sgt2..
Tak rugi Azu dan geng AiShAzDaMine yg lain join program ni...
First time jgk la geng AiShAzDaMine join program besar mcm ni kt UPSI ni.. (malu nk mengaku..hehehe)
Letih sebenarnya hari ni, tp bila teringat blk aktiviti mmg rasa mcm tk sia2 and tak sabar2 nk cter kt blog..
Pengalaman baru mmg bnyk, Azu pun dpt kenal rapat dgn junior2 IT ni..
Group Azu mmg best la, sporting sgt..  betul tak SH aka Miz Sayuri??
Hope next time dpt join lg program anjuran FSKIK ni.. mmg best la, sgt2 best..



Kali ni Azu letak gmbr2 Azu n Geng AiShAzdaMine sepanjang AURA dijalankan... Enjoy...=)
Takkan Baca je?? Like dan Tinggalkan madah anda juga!

Saturday, 22 October 2011

1 Tinggalkan Madah!!

Seindah malam =)

Indah ke malam ni??
indah la agaknya.. letih pun ada.. this my 1st time experience tulis blog sendiri, td atas perhatian dr SH aka Miz Sayuri dpt jgk buat blog ni.. sayang la kamu makcik..
THANKS A LOTS..

Berbalik kpd mlm yg indah, td ada perjumpaan utk fasilitator, letihnya rasa..
tp best jgk coz dpt new experience even kami ni masih malu2 lagi tp berbaloi jgk pergi mlm2 dlm ujan td..

Pape pun, hope program AURA yg dianjurkan oleh FSKIK ni berjalan dgn lancar.. amin.. =)
Takkan Baca je?? Like dan Tinggalkan madah anda juga!

Friday, 21 October 2011

0 Tinggalkan Madah!!

I'm new here

Hello, still baru kat sini..
baru nak belajar je.. malu pun ada sebab da tetinggal, tp mencuba tu bagus kan.. hehe
Takkan Baca je?? Like dan Tinggalkan madah anda juga!

: